KookJij

Zalmbonbons

Een heerlijk zalmbonbons recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Super de Boer recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmbonbons te bereiden

Hak 75 g zalm fijn.Was de bieslook en knip deze fijn. Meng de 75 g zalm, de roomkaas met het citroensap, mierikswortel, crème fraîche en de bieslook. Breng het op smaak met peper en zout. Verdeel het roomkaasmengsel in hoopjes over 8 plakken zalm. Wikkel de zalm om de roomkaas heen en verpak ze een voor een in plasticfolie. Laat de zalmbonbons in de koelkast goed koud worden. Was de friséesla en hak deze heel fijn. Maak van de balsamico, olijfolie, peper en zout een dressing en giet over de sla.
Leg de sla als een dunne rand om de vier bordjes en leg de zalmbonbons in het midden.
Lekker met een geroosterd snee brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Eva

Eva zegt:
Inderdaad lekker, maar omschrijving klopt niet helemaal. Wat doe je idd met de 75 gr fijngehakte zalm? Neem aan dat die ook door het roommengsel gaat?

Redactie KookJij.
Recept aangepast.
Liske

Liske zegt:
Ja, en met de balsamico azijn?
Paula

Paula zegt:
Wat doe je vervolgens met de 75 gr. zalm die je hebt fijn gehakt?
Suzy

Suzy zegt:
Klinkt goed! Een vraagje, 'frissesalade' is dat een frisse slasoort of bedoel je frisé salade?
zalmhapje

zalmhapje zegt:
jummie
Mara

Mara zegt:
Superlekker!!
De hoeveelheid room-kaasmengsel is voldoende voor 600 gram zalm
sanne

sanne zegt:
ik heb het gerecht uitgeprobeert en het is echt super, puur van smaak en tevens een fijne amuse..ik zou het iedereen aanraden om een keer te proberen