Is een feest maal.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Zalm in kruidenroomsaus
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zalm in kruidenroomsaus
Een heerlijk zalm in kruidenroomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Ton van de Bunt
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Klaas Katouw
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zalm in kruidenroomsaus te bereiden
 De zalmmoten besprenkelen met citroensap zout en peper. In laten trekken in de koelkast.
Snijdt de ui aan stukken en laten smoren in een koekenpan in de boter.
Kruidenroom als volgt bereiden:
In een kom de slagroom los roeren. Witte wijn, maïzena er door roeren.
Kruiden erdoor cayennepeper, dille, basilicum, zout, peper.
Tot slot een flinke scheut cognac er door.
De gesmoorde ui in de magnetronschaal. De gemarineerde zalmmoten in de magnetronschaal en de roomsaus er over verdelen.
De magnetronschaal met deksel er op in de magnetron.
500 watt op 100% 10 tot 12 minuten
600 tot 650 watt 60/75% 10 tot 12 minuten
700 tot 750 watt 60/75% 8 tot 10 minuten
Zijn de zalmmoten gaar op een verwarmde schaal leggen.
De saus er over verdelen en takje peterselie er op. Kaviaar op de zalmmoten.
Note: de kaviaar of lompvis eitjes geven de zalm een zoete smaak.
 
										Snijdt de ui aan stukken en laten smoren in een koekenpan in de boter.
Kruidenroom als volgt bereiden:
In een kom de slagroom los roeren. Witte wijn, maïzena er door roeren.
Kruiden erdoor cayennepeper, dille, basilicum, zout, peper.
Tot slot een flinke scheut cognac er door.
De gesmoorde ui in de magnetronschaal. De gemarineerde zalmmoten in de magnetronschaal en de roomsaus er over verdelen.
De magnetronschaal met deksel er op in de magnetron.
500 watt op 100% 10 tot 12 minuten
600 tot 650 watt 60/75% 10 tot 12 minuten
700 tot 750 watt 60/75% 8 tot 10 minuten
Zijn de zalmmoten gaar op een verwarmde schaal leggen.
De saus er over verdelen en takje peterselie er op. Kaviaar op de zalmmoten.
Note: de kaviaar of lompvis eitjes geven de zalm een zoete smaak.
                    
chris3 zegt: