KookJij

Witloofsoep met zoete aardappel en kokosmelk

Een heerlijk witloofsoep met zoete aardappel en kokosmelk recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: njam
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloofsoep met zoete aardappel en kokosmelk te bereiden

  1. Verhit wat boter in een pot op een matig vuur. Fruit er de stukjes ui in, zonder te kleuren.
  2. Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken. Voeg ze bij de ui en laat alles een paar minuten stoven. 
  3. Zet het vuur lager en voeg de stukjes witloof toe. Laat nog 5 minuten meestoven op een zacht vuurtje. Roer alles regelmatig even om. 
  4. Voeg de kruiden, groentebouillon en kokosmelk toe. Laat nog enkele minuten pruttelen. 
  5. Verwijder het laurierblad en de peterselie. 
  6. Mix de soep glad en breng op smaak met sake, peper en zout. Strooi er gehakte peterselie over net voor het serveren. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst