KookJij

Witlofschuitjes

Een heerlijk witlofschuitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofschuitjes te bereiden

-De witlof doormidden snijden, en de harde binnenkant eruit halen tot je schuitjes overhebt.
-In een pan met weinig olie heel zachtjes gaar smoren, voorzichtig met omdraaien, dat ze niet uit elkaar vallen.
-Uit laten lekken op keukenpapier en intussen de bacon zachtjes krokant bakken.
-De smeerkaas met sambal in de magnetron laten smelten (let op, dit gaat snel).
-De witlof op 2 bordjes verdelen, de smeerkaas erin schenken en de bacon er kruislings insteken (dat ze een beetje boven het lof uitsteken.
-Bestrooien met bieslook en 2 plakken stokbrood ernaast leggen.
-Direct heet serveren.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Je kan in plaats van de smeerkaas ook kaasfondue gebruiken, ook heel lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst