KookJij

Witlofschotel met ketjapsaus en kaas

Een heerlijk witlofschotel met ketjapsaus en kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofschotel met ketjapsaus en kaas te bereiden

Kook de witlof gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.
In de overschaal meng je de ketjap, knoflook, sambal, bouillonblokje (verkruimeld) met wat water (klein beetje). De bodem van de ovenschotel dient geheel bedekt te zijn met dit mengsel. Breng dit op smaak met peper en zout. Als je hett te pittig gemaakt hebt, voeg dan wat suiker toe.
Als de witlof gaar is, snijd je ze door de helft en leg je ze in hett mengsel. Bedek de witlof met plakjes kaas.
Zet de ovenschaal in de oven, schotel is klaar als de kaas gesmolten is en goudbruin (ongeveer 15 minuten).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rondewild

rondewild zegt:
Heb het gisteren gemaakt, was erg lekker.
Anna

Anna zegt:
Ik heb je gevonden:)
En een mailtje naar je gestuurd.
Evelien

Evelien zegt:
Hoi Anna, ik sta hier onder maar 1 emailadres geregisteerd. Alvast bedankt voor je hulp.:)
Anna

Anna zegt:
Hoi Evelien,

Sta je bij ons ook onder een ander e-mail adres geregistreerd?
Dan kan ik even kijken wat ik voor je kan doen.

Groetjes,
Anna
KookJij.
Evelien

Evelien zegt:
Geeft niet hoor. En ik heb al meerdere malen geprobeerd wat je beschrijft, eerst inloggen en dan het pictogram voor wijzigen, maar hij blijft aangeven Geen toegang... heel apart.. bij contact/help kom ik ook niet veel verder..
maria1

maria1 zegt:
Evelien , sorry , had niet goed gelezen en om het recept aan te passen moet je eerst inloggen en dan rechtsboven een pictogrammetje aanvinken , dan moet het lukken succes !;););)
Evelien

Evelien zegt:
De warmtestand van de oven staat er bij. Ik kook voornamelijk op gevoel, dus nauwkeurig de hoeveelheden vermelden is lastig. Maar ik ga het proberen! Bedankt voor je tips. Ik heb overigens geprobeerd het recept aan te passen maar dit lukte niet.. er staat steeds Geen toegang :?
maria1

maria1 zegt:
Prettiger is als je bij de ingrediënten nauwkeurig de hoeveelheden vermeldt , evenals de warmte-stand van de oven en de kookduur van de witlof , die ik liever halfgaar houd , omdat die nog de oven in gaat.
Het lijkt me een lekker gerecht !:p:p:p