KookJij

Winterse groentesoep

Een heerlijk winterse groentesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Groente-gerechten. Anne Wilson 2003
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Winterse groentesoep te bereiden

1. De boter smelten en de prei goudbruin ± 10 minuten zachtjes fruiten in een afgesloten pan. Zo nu en dan roeren.
2. De knoflook toevoegen en 1 minuut onder voortdurend roeren meebakken. Dan pastinaak + knolselderij + aardappel + wortel + meiknol + bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
3. Met het deksel schuin op de pan ± 30 minuten zachtjes laten koken of tot de groenten bijna gaar zijn.
4. Dan de courgetteplakken erbij doen en nog 8 à 10 minuten zachtjes laten koken of tot de groenten zacht zijn.
5. Zout en peper indien gewenst toevoegen en de bieslook erdoor roeren en direct serveren.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Stevige soep, zeer goed gevuld.
Ik roer soms plakken rookworst erdoor op het eind. Balletjes ook prima, al vind ik rookworst meer "winterse" kost.
Geef er dikke sneden boerenbrood bij.
En nu maar wachten op een strenge winter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Ik hoop dat de soep in de smaak zal vallen. Met meiknolletjes? Inderdaad zeer moeilijk te krijgen hier, heel soms bij Ah. Gr.:p
Joop

Joop zegt:
Ik vind het leuk dat er gebruik wordt gemaakt van Meiknolletjes, want hier in Nederland zie ze haast niet, terwijl ze in Zuid-Frankrijk zowat overal in worden gebruikt. Ik ga de soep uit proberen.