Recept
« Terug naar recepten
Waterkerssoep met gambas
PT20M
Waterkerssoep met gambas
Een heerlijk waterkerssoep met gambas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Waterkerssoep met gambas te bereiden
Gamba's pellen. Koppen en schalen ± 2 min bakken in olie. Tomatenpuree, knoflook, cognac en fond toevoegen en ± 10 min koken. Alles zeven. Vocht verwarmen. Waterkers erbij. Pureren. Op smaak maken met peper en zout en wat zure room erbij. Soep verwarmen maar niet meer laten koken ivm zure room / kan gaan schiften. Gamba's bakken.
Serveertips
Soep opdienen in kleine kopje. Klodder zure room erop en een gamba en smullen maar!
Serveertips
Soep opdienen in kleine kopje. Klodder zure room erop en een gamba en smullen maar!