KookJij

Visfilet in Notenkorst met Snijbiet

Een van de vele recepten van vis in een notenkorst. Het is een recept uit Ticino (Italiaans Zwitserland)
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zwitserland
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Visfilet in Notenkorst met Snijbiet te bereiden

  1. Kook de polenta in de afgemeten hoeveelheid water met 6 gram zout, roer een aantal malen door. Zet apart en houd warm.
  2. Kluts een eitje in een diep bord.
  3. Maal de amandelen tot grove korrels in de keuenmachine en rooster ze daarna in een droge koekepan op matig hoog vuur tot de aroma's er af springen.
  4. Bestrooi de visfilets met peper en zout, wentel ze om en om in het ei en druk ze dan in de amandelkorrels aan alle zijden.
  5. Smelt de roomboter in een anti-aanbak koekenpan en bak de visfilet aan beide zijden in 3 à 4 minuten aan elke zijde bruin, maar zorg er voor dat vis niet al te gaar wordt. De tijd is afhankelijk van de dikte van de visfilets.
  6. Wanneer de vis klaar is, die apart zetten en warm houden. In de zelfde koekenpan de ui met knoflook aanfruiten en snel daarna de kleingescheurde snijbiet toevoegen en laten stoven totdat alle snijbiet is geslonken.
  7. Alles is nu gereed en kan worden opgediend: Verdeel de polenta over de borden en leg daarop de vis. Daarnaast de snijbiet doen en nog even bestrooien met vers gemalen zwarte peper. Geef bij elk bord een kwart citroen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We schenken hierbij een droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst