KookJij

Visaardappelkoekje in rood jasje

Een heerlijk visaardappelkoekje in rood jasje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Visaardappelkoekje in rood jasje te bereiden


De visfilets gaar pocheren en pletten met een vork. De aardappelen gaar koken en pureren. De sjalot even laten zweten in boter. De peterselie fijnsnijden.
De fijngeplette visfilets, de peterselie, de sjalotten en aardappelpuree mengen. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Met het mengsel aardappelkoekjes vormen, door het eiwit en paneermeel halen en goudbruin bakken in de pan.
Voor de saus: de fijngesneden sjalot, geplette look en tomaten in olijfolie stoven. Kruiden met peper en zout, een weinig suiker eronder mengen en parfumeren met tijm en laurier. De visfumet toevoegen en inkoken tot sausdikte. Zeven en eventueel bijkruiden.
De saus over de borden lepelen de aardappelviskoekjes erop schikken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst