Met kip en vlees gaat het precies hetzelfde:Eerst kip en vlees op de gewone wijze laten garen en daarna vlees 1 uur laten meesudderen en kip een half uur;We hebben dan respectievelijk daging bumbu Bali en ayam bumbu Bali.
Het artikel (vlees,kip,vis) wordt genoemd naar de gebruikte bumbu.
Ook met eieren wordt een gerecht gemaakt:Telor Bumbu Bali.De bovengenoemde hoeveelheden zijn goed voor 8 eieren.Eerst de eieren hard koken,halveren en daarna een 1/2 uur met de bumbu na laten sudderen op zeer laag vuur
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Vis Bumbu Bali Gerechten ( = Ikan Bumbu Bali)
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Vis Bumbu Bali Gerechten ( = Ikan Bumbu Bali)
Kan met vis,tahoe of tempeh
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Vis Bumbu Bali Gerechten ( = Ikan Bumbu Bali) te bereiden
*De vis spoelen,droog deppen en bloemen.Even koel wegleggen.Dan de vis goudblond frituren en warm houden.Voorzichtig,want de stukken vis moeten heel blijven.
Voor de Bumbu Bali :
""""""""""""""""""""""""""""""
*Fruit de uien en knoflook in wat olie,voeg toe de salam,poeroet,sereh,laos,djahé en laat mee fruiten.Dan er bij doen de ketjap,lombok,sambal,tomatenpuree en water.
Nu even goed laten doorsudderen en de rest er bij doen.
*Nu de vis voorzichtig in de bumbu laten glijden en hierin 10 minuten laten meesudderen.
*Opdienen met rijst
										Voor de Bumbu Bali :
""""""""""""""""""""""""""""""
*Fruit de uien en knoflook in wat olie,voeg toe de salam,poeroet,sereh,laos,djahé en laat mee fruiten.Dan er bij doen de ketjap,lombok,sambal,tomatenpuree en water.
Nu even goed laten doorsudderen en de rest er bij doen.
*Nu de vis voorzichtig in de bumbu laten glijden en hierin 10 minuten laten meesudderen.
*Opdienen met rijst
 
                    