KookJij

Venkelsoep met gegrilde shitake en anijshagel

Een heerlijk venkelsoep met gegrilde shitake en anijshagel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: de vorket
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Venkelsoep met gegrilde shitake en anijshagel te bereiden

Maak een marinade van 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamico azijn, de helft van de knoflook en 1 eetlepel Italiaanse kruiden. Snijd de shiitake in plakjes en schep ze door de marinade. Afgedekt 1 uur in koelkast zetten.
Venkel in kleine blokjes snijden en het groen fijnhakken.
Vier eetlepels olie in grote soeppan verwarmen en venkel met de rest van de knoflook glazig fruiten.
Rijst en de rest van de Italiaanse kruiden bijvoegen tot de rijst glanst. Bouillon en venkelgroen toevoegen en in 20 minuten zachtjes gaar koken. Pureren met staafmixer.
Grilpan verwarmen en shiitake in porties grillen. Tijdens het grillen met anijshagel bestrooien.
Presentatie
Schep de soep in voorverwarmde diepe borden. Leg een stapeltje plakjes shiitake in het midden. Druppel wat truffelolie in de soep en maal wat verse peper er overheen.
Garneer met overgebleven groen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Danielle

Danielle zegt:
Echt een top recept. Aan het einde doe ik er nog een scheutje madeira door (ipv truffel).
Danielle

Danielle zegt:
Echt een top recept. Aan het einde doe ik er nog een scheutje madeira door (ipv truffel).
lieve

lieve zegt:
waar vind ik die anijshagel?