Recept
« Terug naar recepten
Venkelsoep met gegrilde shitake en anijshagel
PT60M
Venkelsoep met gegrilde shitake en anijshagel
Een heerlijk venkelsoep met gegrilde shitake en anijshagel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
de vorket
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkelsoep met gegrilde shitake en anijshagel te bereiden
Maak een marinade van 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamico azijn, de helft van de knoflook en 1 eetlepel Italiaanse kruiden. Snijd de shiitake in plakjes en schep ze door de marinade. Afgedekt 1 uur in koelkast zetten.
Venkel in kleine blokjes snijden en het groen fijnhakken.
Vier eetlepels olie in grote soeppan verwarmen en venkel met de rest van de knoflook glazig fruiten.
Rijst en de rest van de Italiaanse kruiden bijvoegen tot de rijst glanst. Bouillon en venkelgroen toevoegen en in 20 minuten zachtjes gaar koken. Pureren met staafmixer.
Grilpan verwarmen en shiitake in porties grillen. Tijdens het grillen met anijshagel bestrooien.
Presentatie
Schep de soep in voorverwarmde diepe borden. Leg een stapeltje plakjes shiitake in het midden. Druppel wat truffelolie in de soep en maal wat verse peper er overheen.
Garneer met overgebleven groen.
Venkel in kleine blokjes snijden en het groen fijnhakken.
Vier eetlepels olie in grote soeppan verwarmen en venkel met de rest van de knoflook glazig fruiten.
Rijst en de rest van de Italiaanse kruiden bijvoegen tot de rijst glanst. Bouillon en venkelgroen toevoegen en in 20 minuten zachtjes gaar koken. Pureren met staafmixer.
Grilpan verwarmen en shiitake in porties grillen. Tijdens het grillen met anijshagel bestrooien.
Presentatie
Schep de soep in voorverwarmde diepe borden. Leg een stapeltje plakjes shiitake in het midden. Druppel wat truffelolie in de soep en maal wat verse peper er overheen.
Garneer met overgebleven groen.
Danielle zegt: