KookJij

Varkensrollade met frisse citrusvruchten

Een heerlijk varkensrollade met frisse citrusvruchten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensrollade met frisse citrusvruchten te bereiden

Snijd met een dunschiler de schil van de sinaasappels en grapefruit.Snijd de schil in flinter dunne reepjes.Pers de vruchten uit en meng het sap met de reepjes schil.Schenk dit mengsel over de rollade en laat de smaken minstens 2 uur intrekken in de koelkast.Snijd voor de ratatouille de uien,courgettes,aubergines,paprika's en tomaten in blokjes of reepjes en bak ze 10 minuten in 3 eetlepels olie in een braadpan.Voeg knoflook,laurier en tijm toe en bak de groenten afgedekt 45 minuten op zacht vuur.Roer af en toe.Laat de rollade uitlekken,wrijf hem in met olie en bestrooi hem met zout en peper.Leg de rollade in een braadslede en braad hem 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.Bedruip hem regelmatig met het citrussap en de schilletjes.neem na 45 minuten de rollade uit de pan en roer de ratatouille door het braadvocht in de braadslede.Leg de rollade op de ratatouille.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Serge

Serge zegt:
Na het braden bedoelik
Serge

Serge zegt:
Ik heb heerlijk gegeten. Tip: laat de schillen weg en serveer er een beetje reist bij.:o
Serge

Serge zegt:
Het lijkt mi een heerlijk recept! Ik vraag mij alleen af of de rollad door de slager al gekruid was. Bij ons in Duitsland krijg je niet zo snel rollades. En als je ze al kan krijgen zijn ze niet gekruid.
Ik ga het vanavond alsnog uitproberen. Bedankt voor het recept,

Serge:p