KookJij

Varkenslapje met ui en sherrysaus

Eens geen sperziebonen met ui, maar ook zo lekker.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenslapje met ui en sherrysaus te bereiden

  1. Verhit 1 el. olijfolie, voeg ui ringen toe, laat 6 minuten stoven.
  2. Voeg bloem en paprikapoeder toe, goed omroeren, 3/4 dl. sherry toevoegen alsook de gevogeltebouillon.
  3. Laat de saus 1 minuut koken, en laat op een zacht vuur een 10 minuten indikken.
  4. Verhit de boter, kruid het vlees naar smaak, en bak het vlees gedurende 2 minuten langs iedere zijde.
  5.  Maak het aanbaksel los met de resterende sherry, voeg bij het uienmengsel.
  6. Dien op met gestoomde aardappelen en broccoli.

Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)

Suggestie: vervang broccoli door sperziebonen!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dat moet lukken wij hebben gisteren een varkenskotelet verorberd dat was meer dan 10 jaar geleden en moet zeggen was heerlijk. En op het laatste aan het beentje knagen njam ;-) Een van deze dagen ook maar eens posten :-)