Klik op foto om te vergroten.
Aardappelpuree met appel en spek te vinden op mijn receptenpagina.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Varkenshaasjes gevuld 
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Varkenshaasjes gevuld
Een heerlijk varkenshaasjes gevuld  recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Varkenshaasjes gevuld te bereiden
   Vlees ± 6uur marineren.
Oven voorverwarmen op 180°C.
Appels in stukjes snijden.
Champignons in stukjes snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Spekblokjes zonder vetstoffen aanbakken, haal uit de pan.
Bak de appels, champignons en sjalot in dezelfde pan, kruid met peper en voeg de honing toe en een beetje port laat even opkoken dat de port verdampt is. Laat alles afkoelen.
Meng de groenten met spek voeg de fijn gesneden peterselie en paneermeel toe.
Snijd het varkenshaasje zover mogelijk in zodat je het kunt vullen met de hier boven vermelde mengeling (houd het overschot van de vulling voor te mengen bij de puree).
Bind vast met keukentouw, bak deze even langs alle kanten aan in een beetje boter. Leg deze in een beboterde vuurvaste schotel en bak ± 15 min, mag rosé zijn. Verwijder het keukentouw en snijd het vlees in mooie gelijke porties.
Voor de saus marinade opwarmen en half laten inkoken, zeef deze en zet terug op het vuur voeg enkele klontjes boter toe serveer warm bij het vlees.
										Oven voorverwarmen op 180°C.
Appels in stukjes snijden.
Champignons in stukjes snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Spekblokjes zonder vetstoffen aanbakken, haal uit de pan.
Bak de appels, champignons en sjalot in dezelfde pan, kruid met peper en voeg de honing toe en een beetje port laat even opkoken dat de port verdampt is. Laat alles afkoelen.
Meng de groenten met spek voeg de fijn gesneden peterselie en paneermeel toe.
Snijd het varkenshaasje zover mogelijk in zodat je het kunt vullen met de hier boven vermelde mengeling (houd het overschot van de vulling voor te mengen bij de puree).
Bind vast met keukentouw, bak deze even langs alle kanten aan in een beetje boter. Leg deze in een beboterde vuurvaste schotel en bak ± 15 min, mag rosé zijn. Verwijder het keukentouw en snijd het vlees in mooie gelijke porties.
Voor de saus marinade opwarmen en half laten inkoken, zeef deze en zet terug op het vuur voeg enkele klontjes boter toe serveer warm bij het vlees.
 
                    





 
					

Els Meeuwsen zegt:
Groetjes Els