KookJij

Dagschotel: eendenborstfilet in een porto-sausje met puree speciaal en gevulde peer

Experiment voor de feestdagen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: eendenborstfilet in een porto-sausje met puree speciaal en gevulde peer te bereiden

  1. Beginnen met de marinade van het vlees: het vet van het vlees met een scherp mes inkerven. Neem een schotel waar het vlees inpast voeg de wildfond en 100 ml porto toe deze goed kruiden laurier en kruidnagel toevoegen sjalotjes en look fijn snijden deze toevoegen. Meng alles een beetje dat de kruiden goed verdeeld zijn onder het vocht en vlees. Laat dit +/- 10 uur marineren. Peren halveren deze uithollen en evenzeer laten marineren in 100 ml porto regelmatig de peer in het vocht omdraaien. Aardappelen in blokjes snijden deze beetgaar koken en afgieten. Witloof zeer fijn snijden, rucola evenzeer zeer fijn snijden. Aardappelen pureren het ei eronder mengen samen met de fijn gesneden groenten deze kruiden met peper, zout en muskaatnoot roer er een klontje boter onder. Houd warm in de oven op 180 gr. Peertjes beetgaar koken in de porto voeg een beetje kaneel toe. Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Bak deze eerst zonder vetstoffen aan op de vetkant +/- 7 min dan omdraaien en nogmaals +/- 7 min verder bakken. De marinade aan de kook brengen deze mixen doe deze door een zeef en breng opnieuw aan de kook indien nodig bijbinden. Confituur te vinden op mijn recepten pagina onder Confituur van braambessen en perziken. Natuurlijk kan je de peren vullen naar wens. Serveer deze dagschotel zeer warm. 

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten, de tijd van de marinade is er niet bij gerekend. https://www.kookjij.nl/recepten/confituur-van-braambessen-en-perziken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Wow dat ziet er heerlijk uit..! :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dank u ;-) Dan hoeft die niet al te lang te koken, stoofpeertjes staan bij mij wel een klein uurtje te pruttelen :-) Ook natuurlijk met een lekkere scheut goede port erbij :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Sorry voor de late reactie Anna inderdaad ik heb een gewone conference peer gebruikt. Weer een woordje bij geleerd handpeer ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Oh, oh, wat klinkt dit lekker! Een smekkie naar mijn bekkie ;-) Gebruik je een handpeer of een stoofpeer? Gezien de grootte denk ik een handpeer.