Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas salade met gorgonzoladressing
PT25M
Varkenshaas salade met gorgonzoladressing
Een heerlijk varkenshaas salade met gorgonzoladressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas salade met gorgonzoladressing te bereiden
Verdeel de sla over 2 borden. Snijd de varkenshaas in plakken van 2 cm dik en verdeel deze in reepjes. Schil de appel en snijd deze in stukjes. Pel de sjalotjes en snipper ze.
Verhit de olie en bak hierin de varkenshaas met peper, zout en paprikapoeder 5 minuten. Laat dit iets afkoelen. Klop de ingrediënten voor de dressing tot een romige saus.
Meng de varkenshaas met de appel en de sjalotjes. Verdeel dit mengsel over de salade en giet de dressing erover.
Tips:
Serveersuggestie: Lekker met geroosterd wit brood.
Verdun de dressing eens met een scheutje sherry of witte wijn.
Vervang veldsla door fijne blad sla of rucola.
Verhit de olie en bak hierin de varkenshaas met peper, zout en paprikapoeder 5 minuten. Laat dit iets afkoelen. Klop de ingrediënten voor de dressing tot een romige saus.
Meng de varkenshaas met de appel en de sjalotjes. Verdeel dit mengsel over de salade en giet de dressing erover.
Tips:
Serveersuggestie: Lekker met geroosterd wit brood.
Verdun de dressing eens met een scheutje sherry of witte wijn.
Vervang veldsla door fijne blad sla of rucola.