KookJij

Varkensfiletgebraad met waterkers

Een heerlijk varkensfiletgebraad met waterkers recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: flandria.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensfiletgebraad met waterkers te bereiden

Schroei het gebraad aan alle kanten dicht in hete boter, kruid met peper en zout, zet de braadslee in de oven en bak 20 minuten op 190°C.
Laat de witte wijn inkoken met gehakte bieslook, waterkers en sjalotten. Kruid bij.
Laat de kippenbouillon met de room voor de helft inkoken en roer de Hollandse saus erdoor. Houd warm.
Kook intussen de wortelen gaar en glaceer ze in boter met poedersuiker.
Kook de prinsessenbonen gaar, maar beetvast.
Meng de boontjes met het mengsel van sjalotten, bieslook en waterkers.
Neem het gebraad uit de oven, schik in mooie plakken gesneden op warme borden, overgiet met saus en serveer met de groenten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst