KookJij

Uiensoep

Een heerlijk uiensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uiensoep te bereiden

-de runderschenkel met het soepvlees en de bouillonblokjes en laurierblaadjes opzetten in een grote pan water
-als het kookt het vuur laag zetten en alles ruim 2 uur (of langer) laten trekken tot je een lekkere bouillon hebt
-het vlees eruit halen en fijnsnijden en terug in de bouillon doen (bot weggooien of aan de hond geven)
- de uien schoonmaken en door de helft snijden
-de uien in de bouillon ongeveer 15 minuten koken
-de uien uit de bouillon halen en een beetje uihollen zodat je kuipjes krijgt maar wel een goeie rand overlaten
-de helft van de ui wat je eruit gehaald hebt fijnsnijden en mengen met de geraspte kaas en de tijm
-dit mengsel terug in de uien doen, goed hoog opvullen
-de uien in een ovenschaal zetten waar ze net inpassen
-een beetje van de bouillon over de uien verdelen (er staat dan uiteindelijk een klein bodempje bouillon in de ovenschaal)
-bruin bakken in een voorverwarmde oven van 200°C
-intussen de selderij in de bouillon doen en zachtjes laten meekoken
-laurierblaadjes eruit halen
-de bouillon verdelen over diepe soepborden en in het midden van ieder bord een ui leggen
-flink bestrooien met vers gemalen peper

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst