Recept
« Terug naar recepten
					
						Tortilla Espana (aardappelomelet)
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tortilla Espana (aardappelomelet)
Een heerlijk tortilla espana (aardappelomelet) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Annemien  
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											9
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Spanje
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tortilla Espana (aardappelomelet) te bereiden
uien pellen en snipperen.
aardappelen schillen, wassen en drogen in een doek en in dunne plakjes snijden.
olie in een grote koekepan verhitten. de uisnippers daarin glazig fruiten.
dan de aardappelen toevoegen met flink wat zout en op een matig vuurtje onder regelmatig omleggen in 20 minuten goudgeel en gaar bakken.
de eieren met wat zout in een kom loskloppen.
over de aardappelen uitschenken en in 5 minuten laten stollen.
de tortilla op de deksel laten glijden en daarne weer omkeren in de pan zodat ook de onderkant bruin kan worden.
op een voorverwarmde ronde schotellaten glijden.
verdelen over vier borden, eventueel serveren op een bedje van alfalfa
									aardappelen schillen, wassen en drogen in een doek en in dunne plakjes snijden.
olie in een grote koekepan verhitten. de uisnippers daarin glazig fruiten.
dan de aardappelen toevoegen met flink wat zout en op een matig vuurtje onder regelmatig omleggen in 20 minuten goudgeel en gaar bakken.
de eieren met wat zout in een kom loskloppen.
over de aardappelen uitschenken en in 5 minuten laten stollen.
de tortilla op de deksel laten glijden en daarne weer omkeren in de pan zodat ook de onderkant bruin kan worden.
op een voorverwarmde ronde schotellaten glijden.
verdelen over vier borden, eventueel serveren op een bedje van alfalfa
                    