KookJij

Tiramisu met clementines en speculoos

Een heerlijk tiramisu met clementines en speculoos recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: fiftytoo.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tiramisu met clementines en speculoos te bereiden



Scheid de eiwitten van de eigelen.
Voeg aan de mascarpone de plattekaas, de eigelen, de Canderel 100% Sucralose en het vanillepoeder toe en meng goed tot u een smeuïg mengsel krijgt.
Klop de eiwitten op tot stevige pieken.
Meng de eiwitten voorzichtig onder de mascarponecrème.
Pers 5 clementines uit, pel de 5 andere en verdeel ze in mooie partjes.
Doop de speculooskoekjes in het clementinesap en leg ze op de bodem van de glaasjes. Bedek ze met clementinepartjes en daarna met een laag mascarponecrème.
Herhaal deze handelingen nog een keertje en werk af met clementinepartjes.
Plaats de glaasjes 3 uur in de koelkast voor u ze serveert!
Tip: Je kunt een paar scheutjes Mandarine Napoléon* toevoegen aan het sap waarin u de speculooskoekjes doopt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liz1

liz1 zegt:
Bedankt.
fijnproever

fijnproever zegt:
@ liz1, het is vanillepoeder, de poeder waarmee je ook de vanillepudding mee bereid.;)
liz1

liz1 zegt:
Vanille poeder wat is dat? Bedoel je hier vanillesuiker mee?
Het ziet er wel lekker uit maar wacht toch liever even op antwoord:)