KookJij

Tirami su met kersencompote en amandelijs

Een heerlijk tirami su met kersencompote en amandelijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tirami su met kersencompote en amandelijs te bereiden

De lange vingers in de koffie laten weken (of nog beter bedruppelen).
De eierdooier met suiker schuimig roeren.
De Mascarpone eraan toevoegen en alles nog eens goed doorroeren.
Vervolgens de cognac erdoor roeren.
De bodem van een rechthoekige vorm met de gedrenkte lange vingers beleggen.
Vervolgens er een laag van het Mascarponemengsel over verdelen.
Er een tweede laag gedrenkte lange vingers op leggen en met de rest van het Mascarponemengsel afsluiten.
Voor het serveren de slagroom stijfslaan.
Over lange vingers uitstrijken en dik met cacaopoeder bestrooien.
Voor het amandelijs de eierdooiers met suiker au bain marie schuimig kloppen.
De melk en de room met het vanillestokje aan de kook brengen.
Ongeveer 1/3 van deze vloeistof aan de eierdooiermassa toevoegen en erdoor roeren.
Dit mengsel opkloppen op een speciale manier D.W.Z. de créme zolang kloppen tot ze, als men er een beetje van op een lepel doet en hier zacht tegen blaast, het patroon van een roos vormt.
De massa door een zeef doen en met amandelessence afmaken.
Dit alles in de ijsmachine afmaken.
Kersencompote:
Suiker in een pan laten karameliseren alles afblussen met bessenlikeur, kirsch, rode wijn en citroensap.
Het kaneelstokje hieraan toevoegen en alles aan de kook brengen.
De kersen er eveneens aan toevoegen en het geheel weer aan de kook brengen.
Ze vervolgens uit de pan halen.
De fond op een grote gaspit tot de helft in laten koken en weer over de kersen schenken.
De kersencompote kan koud of warm bij De Tirami Su in porties verdelen en op borden schikken.
Per persoon een bolletje amandelijs en wat kersencompote erbij geen.
Het geheel garneren met enkele kersen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst