KookJij

Terrine van verloren brood met koffie

Een heerlijk terrine van verloren brood met koffie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Terrine van verloren brood met koffie te bereiden

Doe een flinke scheut room bij de koffie en klop het ei en de dooier erdoor.
Laat de sneden brood weken in dit mengsel.
Vet een terrinevorm in met boter.
Leg enkele geweekte sneden brood in de vorm.
Bedek dat met een laagje Limburgse kaas en giet daarover een laagje verwarmde perensiroop.
Leg daarop weer wat sneden brood en werk zo verder tot de terrine vol is.
Zet de terrine in een voorverwarmde oven op 190 graden C. en pocheer het gerecht 45 min.
Laat de terrine dan afkoelen en neem het dessert uit de vorm.
Snijd het met een scherp, even warmgemaakt mes in plakken.
Giet op elk bord een of meerdere plakken van de terrine en giet er nog wat perensiroop bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst