KookJij

Stoofpotje van varkensvlees met erwtjes en champignons

Een heerlijk stoofpotje van varkensvlees met erwtjes en champignons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpotje van varkensvlees met erwtjes en champignons te bereiden

Bereiding:


Verhit de boter en roerbak hierin het vlees en ajuin (ong 10 min).

Doe de champignons bij het stoofpotje en laat nog 5 min meebakken.

Overgiet met room en kruid met peper, zout en provençaalse kruiden. Doe de erwtjes erbij (of serveer ze apart) en laat de room wat indikken (3-tal min). Roer er 1 el citroensap door.

Serveersuggestie:
Kan opgediend worden met gekookte aardappeltjes of pasta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kokkiemo

kokkiemo zegt:
kl staat voor koffielepel. Vergelijkbaar met onze theelepel
Karin

Karin zegt:
Hoi Joop,

Het is een Belgisch recept, dus ik denk dat die KL staat voor kleine lepel;)
Joop Naus

Joop Naus zegt:
Lijkt me lekker, ga het proberen, maar wat is 1/2 KL? Provencaalse kruiden.

Groetjes
Joop