KookJij

Stamppot van haaitjes met prei en eitjes

Een heerlijk stamppot van haaitjes met prei en eitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot van haaitjes met prei en eitjes te bereiden

De prei wassen, schoonmaken, in grove reepjes snijden en in een beboterde magnetronschaal schikken. Op smaak brengen met bevochtigen met de visfumet of kippenbouillon, afdekken en een achttal minuten laten garen bij 850W.

De knolselder schillen en in kleine blokjes snijden. De knolselderblokjes, de room en de haaimoten bij de preirepen voegen. Op smaak brengen met peper en zout, afdekken, opnieuw 8 minuten in de magnetron laten garen bij 850W en halverwege de bereidingstijd omroeren.

Het stoofvocht afgieten en even inkoken. Ondertussen de stoofschotel warm houden.

Het ingekookte stoofvocht opnieuw over de stoofschotel gieten. Eventueel versieren met enkele kwartjes hardgekookte eieren en wat peterselie. Serveren met een zachte aardappelpuree met gesnipperde bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst