Recept
« Terug naar recepten
					
						Spruitjestaart
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Spruitjestaart
Een heerlijk spruitjestaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Tania Heeren
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											22
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Spruitjestaart te bereiden
De spruitjes 10 minuutjes voorkoken, afgieten en met koud water afspoelen.
Bladerdeegplakjes samen uitrollen tot een grote plak en hiermee een ingevette quicheschaal bekleden.
In ruime schaal eieren (of vervanging no-egg) mengen met achtereenvolgens de room, spekreepjes, geitenkaas en als laatste de spruitjes. Eventueel wat zout en peper (voorzichtig met het zout want dat zit ook al behoorlijk in spek en geitenkaas) Voor liefhebbers ook nog wat nootmuskaat toevoegen.
Het mengsel op het bladerdeeg verdelen en in de oven 30 minuten bakken.
									Bladerdeegplakjes samen uitrollen tot een grote plak en hiermee een ingevette quicheschaal bekleden.
In ruime schaal eieren (of vervanging no-egg) mengen met achtereenvolgens de room, spekreepjes, geitenkaas en als laatste de spruitjes. Eventueel wat zout en peper (voorzichtig met het zout want dat zit ook al behoorlijk in spek en geitenkaas) Voor liefhebbers ook nog wat nootmuskaat toevoegen.
Het mengsel op het bladerdeeg verdelen en in de oven 30 minuten bakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									Liske zegt:
 
									Cyberbabe zegt:
Wel lekker overigens.
 
									nelie zegt:
 
									Cyberbabe zegt:
 
									nolita zegt:
Ik kan dus het volgende proberen:
invetten, dan paneermeel, dan de bladerdeeg en deze inprikken en dan de vulling.
of pas na de bladerdeeg de paneermeel erover? Ik ga het gewoon uitproberen!!!
 
									Cyberbabe zegt:
 
									Rita Licher-Hage zegt:
 
									kooktan zegt:
Ondanks de wat nattere vulling is de bodem toch stevig gebleven.
Nolita, het proberen waard. :)
 
									Cyberbabe zegt:
 
									nolita zegt:
 
									kooktan zegt:
 
                    





 
					
Anna zegt: