KookJij

Recept voor Spinazie met eieren en uien

Een heerlijk spinazie met eieren en uien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ikkefabita, geïnspireerd door een Franse schotel
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verse spinazie wassen en zeer fijn hakken. Uit de diepvries zijn de blokjes spinazie snel te bereiden, zonder te laten ontdooien.
De grote uien pellen en in dikke ringen snijden, ringen uit elkaar halen.
De sjalotjes pellen en heel laten.
In de wok de spinazieblokjes zachtjes verhitten volgens gebruiksaanwijzing en de peterselie en zout en peper toevoegen. Wel telkens goed omroeren.
Ondertussen in de koekenpan de boter verhitten en de uien en sjalotjes en de grof gesneden knoflook fruiten. (hele knoflooktenen nog apart houden)
Peper en zout toevoegen.
Als de uien wat zachter zijn deze uit de pan halen en de sjalotjes even apart wegleggen. De rest van de uien langs de randen van de goed ingevette ovenschaal uitspreiden. Laat het midden van de schotel zoveel mogelijk leeg.
Verspreid nu de spinazie in het midden van de ovenschotel.
De achtergehouden sjalotjes overlangs doormidden snijden en hiermee de schotel versieren bijv. 4 halfjes in het midden van de spinazie en één halfje aan beide kanten van de schotel. Leg nu vóór deze 2 laatste sjalotjes een hele knoflookteen. (rauw)
(klik op de foto om te vergroten)
Maak nu in de spinazie 4 kuiltjes. Breek telkens een ei in het kopje en doe het ei voorzichtig in het kuiltje. Doe hetzelfde met de andere 3 eieren. (met het kopje voorkom je het breken van de eidooiers, die moeten heel blijven)
Schenk nu de room over het geheel en bestrooi alles met zout en peper.
Schuif de schotel in de oven voor ± 10 à 20 minuten of tot de eieren voldoende gaar zijn.
De tomaatjes kun je erbij doen, maar ik heb ze pas toegevoegd toen de eieren gaar waren.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik heb hiervoor blokjes spinazie gebruikt die ik nog in de vriezer had en in de wok verder bereid zoals beschreven.
Hierbij serveerde ik een aardappelpuree, bestrooid met paprikapoeder voor het kleurtje.
(Omdat we pikant eten was dat pikante paprikapoeder.)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Je kunt er alle kanten mee op. Jij ook een hele fijne avond en de zuurkool zal ook wel smaken. Groetjes, Flavia:p
gea

gea zegt:
Laat ik nou toch ook nog spinazie(blokjes) in de vriezer hebben;)De rest is er altijd ook wel! Fabita, lijkt me weer heerlijk en is ook heel goed voor één persoon te bereiden: vind ik ook wel erg handig;)Dank je wel, groetjes en fijne avond!
Ik mag zometeen weer genieten van m'n pittige zuurkool:p:p
fabita

fabita zegt:
Nou je het zegt, ja. Had het zelf niet gezien.:)
Anna

Anna zegt:
Zo, zo, ook weer een beauty van een recept. (ik zag de foto, en zag er meteen een vlinder in.;);))
Groetjes,
Anna.:D
derbyke

derbyke zegt:
Moet lukken hebben zo juist ook een omeletje gemaakt voor het avondmaal als het lukt post ik vanavond nog ;)groetjes van ons 3tjes en nog een fijn weekend :);):p