KookJij

Speculaas bonbons

Een heerlijk speculaas bonbons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: L. lekker
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speculaas bonbons te bereiden

Breng slagroom bijna aan de kook met speculaas/koekkruiden, bijvoorbeeld van Verstege en een snufje zout.
Laat dit minstens 5 minuten op een warmhoudplaatje staan.
Haal het van het vuur en doe er de rest van de gehakte pure chocolade door.
Roer het geheel tot het een constante massa is.
Laat dit mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Dit kan zeker wel een paar uur duren.
Smelt dan au bain-marie 200 gram pure chocolade en bekleed met een gedeelte hiervan 2 bonbon vormen, ik had de vormen van BK, elk goed voor 16 bonbons.
Zet de vormen in de koelkast om de chocolade hard te laten worden. Als de chocolade hard is vul je het met de speculaas-slagroomvulling, niet helemaal vol doen want je moet nog een 'dekseltje' maken!
Giet daarna met de overgebleven gesmolten chocolade de 'dekseltjes' op de bonbons.
Laat dit weer afkoelen in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.
Daarna kan je ze voorzichtig uit de bonbonvorm halen.
Je kan de bonbons ook in de diepvries bewaren, als je ze wil eten kan je ze het beste ontdooien in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst