Recept
« Terug naar recepten
					
						Speculaas bonbons
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Speculaas bonbons
Een heerlijk speculaas bonbons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									16 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hapjes - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									L. lekker
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Speculaas bonbons te bereiden
 Breng slagroom bijna aan de kook met speculaas/koekkruiden, bijvoorbeeld van Verstege en een snufje zout. 
Laat dit minstens 5 minuten op een warmhoudplaatje staan.
Haal het van het vuur en doe er de rest van de gehakte pure chocolade door.
Roer het geheel tot het een constante massa is.
Laat dit mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Dit kan zeker wel een paar uur duren.
Smelt dan au bain-marie 200 gram pure chocolade en bekleed met een gedeelte hiervan 2 bonbon vormen, ik had de vormen van BK, elk goed voor 16 bonbons.
Zet de vormen in de koelkast om de chocolade hard te laten worden. Als de chocolade hard is vul je het met de speculaas-slagroomvulling, niet helemaal vol doen want je moet nog een 'dekseltje' maken!
Giet daarna met de overgebleven gesmolten chocolade de 'dekseltjes' op de bonbons.
Laat dit weer afkoelen in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.
Daarna kan je ze voorzichtig uit de bonbonvorm halen.
Je kan de bonbons ook in de diepvries bewaren, als je ze wil eten kan je ze het beste ontdooien in de koelkast.
									Laat dit minstens 5 minuten op een warmhoudplaatje staan.
Haal het van het vuur en doe er de rest van de gehakte pure chocolade door.
Roer het geheel tot het een constante massa is.
Laat dit mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Dit kan zeker wel een paar uur duren.
Smelt dan au bain-marie 200 gram pure chocolade en bekleed met een gedeelte hiervan 2 bonbon vormen, ik had de vormen van BK, elk goed voor 16 bonbons.
Zet de vormen in de koelkast om de chocolade hard te laten worden. Als de chocolade hard is vul je het met de speculaas-slagroomvulling, niet helemaal vol doen want je moet nog een 'dekseltje' maken!
Giet daarna met de overgebleven gesmolten chocolade de 'dekseltjes' op de bonbons.
Laat dit weer afkoelen in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.
Daarna kan je ze voorzichtig uit de bonbonvorm halen.
Je kan de bonbons ook in de diepvries bewaren, als je ze wil eten kan je ze het beste ontdooien in de koelkast.
 
                    





 
					