Recept
« Terug naar recepten
Spaanse tomatentaart
PT50M
Spaanse tomatentaart
Een heerlijk spaanse tomatentaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse tomatentaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de chorizo uit in een droge koekenpan. Schep de ui erdoor en laat 5 minuten meebakken. Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een grote ronde lap. Bekleed hiermee de taartvorm en snijd het overtollige deeg langs de rand weg. Klop de eieren met de slagroom en zout en peper. Roer het chorizomengsel en de peterselie erdoor en doe het in de vorm. Leg de gehalveerde tomaten met het snijvlak naar boven erin en druppel de olijfolie erover. Maal er zwarte peper boven. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar. Laat hem even afkoelen en snijd hem in punten.