KookJij

Sorbet van rosé champagne

Een heerlijk sorbet van rosé champagne recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sorbet van rosé champagne te bereiden

Suiker, water, gembersiroop, citroen-en sinaasappelsap op vuur aan de kook brengen.
Van het vuur af het voorgeweekt en goed uitgeknepen gelatineblad toevoegen.
Laat afkoelen en doe champagne erbij.
Laat in sorbetiére tot ijs draaien.
Eiwit met suiker "au bain marie" opkloppen.
Zodra de massa goed stevig is verder opkloppen.
UITSERVEREN:
Ijs door schuimmassa scheppen en hiermee hoge voorgekoelde glazen vullen en meteen uitserveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst