Recept
« Terug naar recepten
Soezen met vanille ijs en chocola
PT50M
Soezen met vanille ijs en chocola
Een heerlijk soezen met vanille ijs en chocola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
het kookcollege
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soezen met vanille ijs en chocola te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het water met de boter in een steelpannetje en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem met het zout toe. Roer het geheel tot een deeg. Plaats de pan met het deeg terug op het vuur al roerende met een spatel 2 minuten garen. Neem de pan van het vuur en spatel er één voor één de eieren door. Maak met 2 lepeltjes kleine bolletjes op een besmeerde bakplaat en bak de soesjes 20 minuten in de oven. Laat ze na het bakken geheel afkoelen. Doe de chocola met de slagroom in een kom en smelt het geheel op half vermogen in de magnetron. Snij de soesjes open, vul ze met het vanille ijs en serveer ze bedekt met een schepje van de chocola.