Recept
« Terug naar recepten
					
						Soepje van porei met een crème van kaas en gerookte ham
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Soepje van porei met een crème van kaas en gerookte ham
Een zachte roomkaas vermengd met gerookte ham.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke, Elmo & Blondy
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Soepje van porei met een crème van kaas en gerookte ham te bereiden
- Aardappel in blokjes snijden, ajuin evenzeer in blokjes snijden. Neem een stukje groen van de porei en wit van de porei houd deze aan de kant voor afgarnering deze in fijne sliertjes snijden. Het andere deel van de porei in ringen snijden stoof deze aan in een beetje boter samen met de ajuin en aardappel. Voeg de bouillon toe laat op een zacht vuur pruttelen tot de groenten gaar zijn. Mix de soep zorgvuldig en breng opnieuw aan de kook voeg de in sliertjes gesneden porei toe en lat deze even beetgaar garen in de soep. Serveer de soep zeer warm en werk af met de roomkaas en een plukje peterselie.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
									 
                    



 
					 
									 
									
Anna Koudys zegt: