KookJij

Soep op zijn paasbest

Zin in een kippensoepje speciaal hier komt hij eraan.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep op zijn paasbest te bereiden

  1. Porei, selder, wortel, ajuin en aardappel fijn snijden, deze in een ketel met een bodem kippenbouillon. Leg de billetjes er bovenop en kruid met kippenkruiden. Zet het vuur op een laag pitje en laat zachtjes sudderen regelmatig de bouillon toevoegen. Laat een 100 min sudderen haal de billetjes uit de bouillon en mix de soep, breng de soep terug aan de kook.
  2. De champignons in schijven snijden en deze onder de soep roeren eveneens de mais. Haal het vlees van de beentjes van de billetjes en voeg bij de soep.
  3. Met een eiersnijder de eikes in schijven snijden, rucola iets fijner snijden. Serveer de soep zeer warm en werk af met de eikes en rucola.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto's om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Mimi de helft van jouw paasmenu is al in kannen en kruiken ;-) fijn om te lezen dat het in de smaak valt. Sorry voor de late reactie. Groetjes voor jullie tweetjes van onze sloebers en ikke natuurlijk ;-)
Mimi Emmanouil

Mimi Emmanouil zegt:
Lieve Hilde ,

Ik moet zeggen aan u creativiteit zal ik zeker niet ontbreken hey!
Wauw! Nu kan deze Pasen voor mij en mijn "gehandicapte" moeder niet meer stuk hoor!
Ik heb deze soepje en uw overheerlijke " paas" cake al uit gedrukt en die worden klaargemaakt met Pasen. Alles heel gemakkelijk te maken en vooral super lekker. En ik zie altijd naar uit hoe prachtig al uw gerechtjes presenteert.
Hemels gewoon! Bedankt lieve Hilde voor alles.
Namens mama en ikke.
Nog een fijne weekend gewent

Mimi
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Merciekes Annake :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klinkt goed, Hildeke! ;-)