KookJij

Sint-jakobsnoten met witloof

Een heerlijk sint-jakobsnoten met witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sint-jakobsnoten met witloof te bereiden

Leg de schoongemaakte witloofstronkjes naast elkaar in een pot met dikke bodem. Voeg zout toe. Voeg een scheut water toe tot het witloof voor een derde onderstaat. Voeg een klont boter toe. Zet het deksel op de pot en laat het witoof zacht stoven. Draai het loof om na een kwartier. Laat nog 15 minuten zacht stoven.
Maak ondertussen de basis van de saus. Hak de sjalot fijn. Laat een klontje boter uitsmelten in een potje. Voeg de sjalot toe. Laat 3 minuten zacht aanfruiten zonder kleuren.
Voeg de witte wijn toe en laat 10 minuten inkoken tot er nog maar een vierde van het volume overblijft.
Peper de gewassen en gedroogde sint-jakobsnoten.
Zet het vuur onder het witoof hoog. Verwijder het deksel. Laat alle vocht bij de groenten verdampen. Laat het witloof dan aan de twee kanten aankleuren.
Doe een scheutje room en de saffraan bij de sausbasis. Breng aan de kook. Voeg per persoon een klontje boter toe en laat uitsmelten op klein vuur. Haal de saus net voor het kookpunt van het vuur. Peper en zout en schud even met de pan om de saus mooi te binden.
Bak de sint-jakobsnoten op hoog vuur in een pan met antikleeflaag gedurende 2 minuten per kant.
Leg de sint-jakobsnoten en het witloof op de borden. Trek er een streepje van de saus rond. Werk af met gehakte bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst