KookJij

Recept voor Shoarmakruiden zelf mengen

Zelf gemaakte shoarmakruiden. Meng de kruiden goed door elkaar en bewaar in een goed afgesloten potje in de kast.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Mediterrane
Bron: Een restaurant in La Paz, Bolivia (BasEnEelco)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Meng alle kruiden goed door elkaar, en bewaar ze in een goed afgesloten potje in de kast.

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Gevonden op het internet toen ik op zoek was naar zelf te mengen shoarmakruiden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ingrid

Ingrid zegt:
Fantastisch goed gelukt, merci om het te delen.
Alex

Alex zegt:
Lekker
Gerda

Gerda zegt:
Ik denk dat dat een kwestie van proberen is, voeg, voor een half pond vlees, eerst een volle theelepel toe meng het erdoor en kijk hoe het er uitziet, probeer dan eerst een klein beetje te bakken en proef. Proberen = leren, succes er mee.
Groetjes Gerda
Pieternel

Pieternel zegt:
Prima recept, want er zit geen E621 in, monosodiumglutamaat waar veel mensen allergisch voor zijn. Commerciële bedrijven als Verstegen stoppen dat er wel in en dus krijg je met kant en klaar gekochte shoarma bij de slager automatisch die rommel binnen. Een vraag: hoeveel van het mengsel voeg je toe aan bijv. Een half pond shoarmavlees?
frans

frans zegt:
Ik heb dit gezocht omdat ik voor iemand glutenvrije
Shoarma kruiden moest hebben. Daar de samengestelde Vaak gluten bevatten. Helemaal top.;)
gerda VW

gerda VW zegt:
:):):)Heerlijk gegeten
vanavond. En het is glutenvrij dus ook mijn zoon mocht het hebben.
En het smaakt net zo goed als kant en klaar gekocht shoarma-vleesreepjes.
Ceylan

Ceylan zegt:
Shoarma is een Turks gerecht,. grappig dat er Afrika staat :)
Beste Ceylan:
Wikipedia zegt:
Shoarma (Arabisch: شاورما, Hebreeuws: שווארמה) is een gerecht uit de keuken van het Midden-Oosten. De naam is een vertaling van het Turkse çevirme, draaiend, met dezelfde betekenis als döner kebab, draaiend kebab. De naam duidt op het meestal verticaal opgestelde spit, waaraan lamsvlees, kip, kalkoen of rundvlees geroosterd wordt. Dit geroosterde vlees, dat voor het roosteren gemarineerd is, wordt dun afgeschraapt en gewikkeld in een pitabroodje gegeten. In Nederland wordt ook varkensvlees gebruikt.
Dus we hebben er Midden-Oosten van gemaakt.
Redactie KookJij

Anna

Anna zegt:
Lieve mensen,
Hebben jullie het nuttige artikel van Toine al gezien op onze blog?
Kruiden in de keuken
Erg handig!;);)
Groetjes,
Anna
KookJij.
Alvast een fijn weekeinde!!:D
Liske

Liske zegt:
Truitje: In een goed afgesloten potje kan je het heeeeel lang bewaren, maar het is zo lekker dat ik er mijn kip en ander vlees er ook vaak mee instrooi dus lang blijft het dus niet bewaard bij mij.
Recepten ala mij

Recepten ala mij zegt:
Ik ga het zeker proberen!
truitje

truitje zegt:
Deze mix ga ik zeker maken de eerst volgende keer dat er shoarma op het menu komt. Een vraagje; Kan je dit (lang) bewaren of is het beter om elke keer nieuw te maken? Groetjes Gerda :p:p:p