KookJij

Schuimberg in zabaglionesaus

Een heerlijk schuimberg in zabaglionesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie: 935 kCal energie
14 Gram eiwit
11 Gram vet
16 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schuimberg in zabaglionesaus te bereiden

Eiwitten met de poedersuiker kloppen (met elektrische mixer) tot stijve glanzende pieken.
Eierdooiers loskloppen met de wijn en suiker en zet de kom bovenop een steelpan met een klein laagje water tegen de kook aan is.
Klop met de garde tot de eieren licht gebonden en romig van kleur zijn, dit duurt ongeveer 5 min..
Giet de saus in vuur vaste schaaltjes verwarm de ovengrill, klop de eiwitten nog even goed om en schep op elk schaaltje vla met een mooie berg eiwitschuim.
Zet de schaaltjes heel kort vlak onder de hete grill en laat licht verkleuren.
Serveer direct, eventueel bestrooid met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst