KookJij

Recept voor Roze huzarensalades (uit potjes)

Een heerlijk roze huzarensalades (uit potjes) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Was de aardappelen en kook deze met schil in licht gezouten water, ongeveer 20 minuten. De aardappelen moeten haast uit elkaar vallen en dan kunnen ze afgegoten worden. Spoel ze af met genoeg koud water, dat maakt het schillen makkelijker.
Na het schillen met een aardappelstamper stampen en de mayonaise toevoegen (op deze manier krijg je al een beetje meer het idee van een huzarensalade). Vervolgens worden de augurken klein gesneden.
De rode bieten moeten gepureerd worden. Het sap ervan niet wegdoen, want daarmee kun je uiteindelijk kleur bepalen. De appel als laatste snijden, want deze verkleurd snel.
Voeg alle kleingesneden en gepureerde ingredienten bij de aardappelpuree. Ook de maiskorrels kunnen erbij. Alles mengen en op smaak brengen met wat azijn, zout en peper.
Na het toevoegen van de gepureerde bieten zal de salade al lichtelijk roze zijn, om de kleur helemaal goed te krijgen, moet het sap van de bieten toegevoegd worden. Doe dit elke keer in kleine beetjes, tot het gewenste resultaat bereikt is (de sap geeft ook nog een beetje smaak, hou daar rekening mee).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst