KookJij

Rôti de porc au lait

Een heerlijk rôti de porc au lait recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Koken op z'n Frans
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rôti de porc au lait te bereiden

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Pel de knoflooktenen. Wrijf de fricandeau in met zout en peper en nootmuskaat. Verhit de boter in de braadpan en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin. Leg de knoflook, tijm en laurier erbij en voeg de melk toe. Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan in 1½ uur heel zachtjes gaar. De melk kan wat gaan schiften.

Verkruimel het brood. Neem het vlees uit de pan en laat onder aluminium 5-10 minuten rusten. Verwijder de tijm en laurier. Roer het broodkruim (zonder korsten) door het kookvocht en laat dit al roerend binden tot een saus. Pureer het geheel met een staafmixer en laat de saus zo'n 5 minuten inkoken.Voeg nog wat zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Snijd het vlees in plakken en verdeel ze over warme borden. Schep er wat saus over. Bestrooi het met wat basilicum.

Lekker met groene asperges en tagliatelle.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst