Recept
« Terug naar recepten
					
						Romige witlofsoep
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Romige witlofsoep
Een heerlijk romige witlofsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Romige witlofsoep te bereiden
Witlof schoonmaken en fijnsnijden.
Sjalotjes pellen en fijn snipperen.
Ham in stukjes snijden.
In pan boter smelten.
Sjalotjes ca 2 min. zachtjes aanfruiten, ham toevoegen en even omscheppen.
Witlof, bouillon en slagroom toevoegen en aan de kook brengen.
Op laag vuur witlof in ca 10 min. gaarkoken.
Intussen roquefort in hele fijne reepjes snijden (eventueel eerst even in vriezer leggen).
Met staafmixer witlof pureren.
Witlofsoep boven andere pan door zeef wrijven.
Soep weer aan de kook brengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Over soepkommen verdelen en bestrooien met de roquefortreepjes.
									Sjalotjes pellen en fijn snipperen.
Ham in stukjes snijden.
In pan boter smelten.
Sjalotjes ca 2 min. zachtjes aanfruiten, ham toevoegen en even omscheppen.
Witlof, bouillon en slagroom toevoegen en aan de kook brengen.
Op laag vuur witlof in ca 10 min. gaarkoken.
Intussen roquefort in hele fijne reepjes snijden (eventueel eerst even in vriezer leggen).
Met staafmixer witlof pureren.
Witlofsoep boven andere pan door zeef wrijven.
Soep weer aan de kook brengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Over soepkommen verdelen en bestrooien met de roquefortreepjes.
 
                    





 
					