KookJij

Romige soep met 2 soorten selderij, prei en mosterd

Prei en selderij zijn ingrediënten die ik in heel veel van mijn soepjes gebruik. Het zijn wat mij betreft dan ook de ultieme 'soep' ingrediënten waarmee je de meeste soepjes een vollere smaak kunt geven. Ik heb hier knolselderij en bleekselderij gebruikt. Een heerlijke combinatie met prei en ui. Met een paar eetlepels mosterd geef je het geheel nog een beetje extra pit.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige soep met 2 soorten selderij, prei en mosterd te bereiden

  1. Verhit olie in een soeppan en fruit hierin de gehakte knoflook en gesnipperde ui.
  2. Voeg gesneden bleekselderij, knolselderij en prei toe, en laat dit geheel even zachtjes sudderen.
  3. Voeg heet water uit de waterkoker toe totdat de groenten net onder staan. Doe de bouillonblokken en de mosterd erbij en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken zodat de groenten zacht worden.
  4. Zet de staafmixer erin en pureer alles tot een mooi glad geheel.
  5. Draai soepballetjes van het gehakt en voeg deze samen met de kookroom toe.
  6. Voeg nog een beetje water uit de waterkoker toe tot je de gewenste dikte en smaak hebt. Gebruik indien nodig peper en zout. Laat het geheel nog ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken totdat de soepballetjes gaar zijn.
  7. Schep de soep in borden en garneer met een beetje fijngesneden lente ui.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst