KookJij

Romige shii-take soep

Een heerlijk romige shii-take soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige shii-take soep te bereiden

Hak de uitjes zeer fijn. Snijd de shii-take in kleine stukjes en 100 gram in plakjes. Doe de boter in de kookpan en laat dit uitbruisen maar niet kleuren. Fruit hier in de fijn gehakte uitjes en 300 gram in stukjes gesneden shii-take en laat dit 5 minuten meebakken. Voeg de bouillon erbij en breng deze aan de kook en laat gedurende 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep in de keukenmachine en doe hem dan weer terug in de pan. Voeg de créme fraïche toe en breng op smaak met zout en peper en iets bouillonpoeder. Bak de plakjes shii-take gedurende 5 minuten in 20 gram boter tot ze iets gekleurd zijn, flambeer ze met iets cognac.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Henk

Henk zegt:
De soep was heerlijk