Recept
« Terug naar recepten
					
						Romige pompoensoep
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Romige pompoensoep
Een heerlijk romige pompoensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Gerard Schaefers
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 - 6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Romige pompoensoep te bereiden
 Snijd de pompoen open, haal het vruchtviees eruit en snijd het in blokjes.
Hak de sjalotjes en de knoflook fijn en fruit ze in de boter.
De pompoen toevoegen en 5 minuten, al roerende op een matig vuur, laten stoven.
Blus het geheel met de witte wijn en laat het op een hoog vuur wat inkoken.
Giet de groentebouillon erbij en laat het 30 minuten zachtjes koken.
Voeg vervolgens de crème fraîche toe en pureer de soep met een staafmixer of door een zeef.
Voeg ook de citroensap en de olie toe en breng alles op smaak met peper en zout.
Bestrooi de soep voor het serveren met de pompoenpitten.
									Hak de sjalotjes en de knoflook fijn en fruit ze in de boter.
De pompoen toevoegen en 5 minuten, al roerende op een matig vuur, laten stoven.
Blus het geheel met de witte wijn en laat het op een hoog vuur wat inkoken.
Giet de groentebouillon erbij en laat het 30 minuten zachtjes koken.
Voeg vervolgens de crème fraîche toe en pureer de soep met een staafmixer of door een zeef.
Voeg ook de citroensap en de olie toe en breng alles op smaak met peper en zout.
Bestrooi de soep voor het serveren met de pompoenpitten.
 
                    





 
					