KookJij

Romige pompoensoep

Een heerlijk romige pompoensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige pompoensoep te bereiden

Snijd de pompoen open, haal het vruchtviees eruit en snijd het in blokjes.
Hak de sjalotjes en de knoflook fijn en fruit ze in de boter.
De pompoen toevoegen en 5 minuten, al roerende op een matig vuur, laten stoven.
Blus het geheel met de witte wijn en laat het op een hoog vuur wat inkoken.
Giet de groentebouillon erbij en laat het 30 minuten zachtjes koken.
Voeg vervolgens de crème fraîche toe en pureer de soep met een staafmixer of door een zeef.
Voeg ook de citroensap en de olie toe en breng alles op smaak met peper en zout.
Bestrooi de soep voor het serveren met de pompoenpitten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst