Recept
« Terug naar recepten
Risotto met porcini
PT30M
Risotto met porcini
Een heerlijk risotto met porcini recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met porcini te bereiden
Verwarm de groentebouillon. Doe de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalot en look. Snijd de porcini in stukjes en doe bij de look en sjalot. Voeg hierbij de rijst en bak tot die glazig wordt.
Giet de wijn erbij en breng op smaak met peper en zout. Voeg nu flink wat groentebouillon toe en roer af en toe. Voeg telkens wat bouilon toe als de rijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit, tot de rijst zacht is.
Laat de risotto enkele minuten rusten en meng er dan de Parmezaanse kaas onder.
Giet de wijn erbij en breng op smaak met peper en zout. Voeg nu flink wat groentebouillon toe en roer af en toe. Voeg telkens wat bouilon toe als de rijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit, tot de rijst zacht is.
Laat de risotto enkele minuten rusten en meng er dan de Parmezaanse kaas onder.