KookJij

Rijstovenschoteltje met gehakt verrassend licht pittig - zoet.

Een basic ovenschoteltje, maar dan wel heerlijk anders door de combinatie van pittige sambal, kruidige gember en zoete rozijnen met een crunch van amandelschaafsel. En zo dan heb je opeens een hele interessante ovenschotel :)
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Wereldkeuken
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijstovenschoteltje met gehakt verrassend licht pittig - zoet. te bereiden

  1. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking en giet af.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Bak het rundergehakt rul en breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg sambal, ketjap en de gesnipperde ui toe en bak enkele minuten mee.
  5. Bedek de bodem van de ovenschaal met wortel, gember en de rozijnen.
  6. Stort het gehaktmengsel er bovenop. Bedek het geheel met de gekookte rijst.
  7. Werk af met het amandelschaafsel en zet nog 15 minuten in de oven om alvorens ervan te genieten.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Voeg naar smaak gerust wat meer of minder sambal toe.
Eten er kinderen mee? Vervang de winterpeen voor gekleurde wortels om
het feest compleet te maken. En gebruik dan niet te veel sambal, want daar
verpest je het feestje dan net weer mee :)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst