Recept
« Terug naar recepten
Rijst China, Gebakken Rijst met Worst en Ananas
PT45M
Rijst China, Gebakken Rijst met Worst en Ananas
Een heerlijk rijst china, gebakken rijst met worst en ananas recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst China, Gebakken Rijst met Worst en Ananas te bereiden
1).Maak een mix van de soja saus, hoisin en rijstwijn.
2).Verhit de olie in een wok of wadjan tot het rookpunt en doe daarin de chinese worstjes (of de zelf gemaakte massa voor de Chinese worstjes). Het vlees moet lichtjes worden gebruind in 2 à 2 1/2 minuut..
3).Voeg dan toe, het wit van de lenteui, gember, knoflook en de lombok en laat dat 1 minuut mee wokken.
4).Nu gaat de rijst er bij en die verhitten we door en door en laat hem hier en daar zelfs iets bruinen.
5).Nu gaat de soja-hoisin-rijstwijn er bij en we blijven roeren tot die volledig is geintegreerd in de rijst.
6).Nu gaat het groen erbij van de lenteui, de koriander en de ananas. Roer nog even goed door en verdeel over de bordjes.
NOOT: Als je de (gedroogde) worstjes niet kant en klaar kan krijgen in de toko, dan maar zelf maken:
Voor 6 worstjes:
300 gram klein gemaakt varkensvlees
1 gram zout
10 cc whisky
5 cc droge sherry
5 cc 5 spices kruiden
5 cc bruine basterdsuiker
5 cc ketjap
2).Verhit de olie in een wok of wadjan tot het rookpunt en doe daarin de chinese worstjes (of de zelf gemaakte massa voor de Chinese worstjes). Het vlees moet lichtjes worden gebruind in 2 à 2 1/2 minuut..
3).Voeg dan toe, het wit van de lenteui, gember, knoflook en de lombok en laat dat 1 minuut mee wokken.
4).Nu gaat de rijst er bij en die verhitten we door en door en laat hem hier en daar zelfs iets bruinen.
5).Nu gaat de soja-hoisin-rijstwijn er bij en we blijven roeren tot die volledig is geintegreerd in de rijst.
6).Nu gaat het groen erbij van de lenteui, de koriander en de ananas. Roer nog even goed door en verdeel over de bordjes.
NOOT: Als je de (gedroogde) worstjes niet kant en klaar kan krijgen in de toko, dan maar zelf maken:
Voor 6 worstjes:
300 gram klein gemaakt varkensvlees
1 gram zout
10 cc whisky
5 cc droge sherry
5 cc 5 spices kruiden
5 cc bruine basterdsuiker
5 cc ketjap
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een gebakken eitje bij, een groente mixje, krupuk en wat droge dingen (seroendeng, emping, enz), eventueel nog wat Badjak of Nam Prik Pao.