KookJij

Eendenborst met asperges

De eendenborst is Aziatisch een beetje pittig gemarineerd. Denk aan een marinadetijd van minimaal 4 uur (liefst dag tevoren).
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenborst met asperges te bereiden

  1.  DAG TEVOREN:  Maak de marinade voor de eendenborst van gemberwortel, knoflook, 1/2
    fijngewreven chilipeper, sojasaus, 2 eetlepels olie en 1 eetlepel gembersiroop.
  2. Snij de velkant van de eendenborst kruislings in. Leg de eendenborst in de
    marinade (af en toe keren)
  3. UUR TEVOREN: Snij de onderkant van de asperges en snij deze in stukken van plm. 5 cm.
    Snij dikke stukken nog in de lengte door. Maak de peultjes schoon.
  4. Verhit 1 eetlepel olie in de wok. Roerbak hierin de asperges plm. 5 minuten. Voeg dan de peultjes toe en roerbak alles nog plm. 5 minuten. De groenten moeten beetgaar blijven. Maak op smaak met peper, zout, de rest van de fijngewreven chilipeper en 1 eetlepel gembersiroop.
  5. Garneer met gehakte koriander of peterselie.
  6. Laat de eendenborst goed uitlekken. Droog af met keukenpapier. Bak de eendenborst in een droge koekenpan eerst aan de velzijde plm. 6 - 8 minuten en dan nog plm. 2 - 3 minuten aan de andere zijde (afhankelijk van de diikte). De eendenborst moet rosé blijven!!
  7. Haal de eendenborst ui de pan en pak in aluminiumfolie. Giet de marinade
    in de pan en verwarm deze. Evt. binden met wat maizena of aardappelmeel.
  8. Snij de eendenborst in plakken.




Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Maak een bord op met de plakken eendenborst, citroenrisotto (ringvorm) en de groenten en eet smakelijk.
De citroenrisotto is een afzonderlijk recept op mijn site en smaakt prima bij de eendenborst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst