KookJij

Ricotta-balletjes

Een heerlijk ricotta-balletjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ricotta-balletjes te bereiden

Vermeng de ricotta met de room, de gesnipperde sjalot en de tuinkruiden. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Maak er balletjes van. Zet ze 15 min. in het vriesvak.
Klop de eieren los in een diep bord. Vermeng in een tweede bord het paneermeel met de amandelpoeder.
Doe in een derde bord de bloem met een snuifje zout.
Wentel de kaasballetjes eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door paneermeel. Zet ze 30 min. in de koelkast.
Bak de kroketjes goudbruin in een diepe pan, in ruim frituurolie.
Als je dit gerechtje als voorgerecht geeft kun je er een slaatje bij serveren. Lekker met veldsla en witloof, aan gemaakt met een mosterdvinaigrette.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst