Recept
« Terug naar recepten
					
						Ragout met asperges, oesterzwammen & garnalen
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Ragout met asperges, oesterzwammen & garnalen
Dit is zo'n gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Als voorgerecht in een pasteitje. Als lunch met toast of met een hard broodje. Ook als hoofdgerecht met rijst, pasta en zelfs met (eigengemaakte) frieten is het heerlijk.
De hoeveelheden zijn voor 4 personen, maar als je een dubbele hoeveelheid maakt kun je ook heel goed de rest invriezen.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Regionale
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Ragout met asperges, oesterzwammen & garnalen te bereiden
- Smelt de boter, bak de sjalot glazig en voeg de bloem onder goed roeren toe. (Roux)
 - Laat de roux garen en voeg het kookvocht toe, goed blijven roeren zodat er een mooie gladde saus ontstaat.
 - Voeg de room en de wijn (citroensap) en de nootmuskaat toe.
 - Bak de oesterzwammen en voeg peper en zout toe.
 - Voeg de oesterzwammen, aspergestukjes en de garnalen toe.
 - Je kunt in plaats van garnalen ook hamblokjes of stukjes kip gebruiken.
 
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Dit recept van mij heeft in de nieuwsbrief Pasen 2014 van Oesterzwammen gestaan.
									
                    
Wilmie Willemse zegt: