KookJij
Lees meer Lees minder

Rabarbermoes maken

Rabarbermoes is in slechts 15 minuten klaar te maken. Snijd voorafgaand de steelaanzet en het blad van de rabarber af. Wanneer de rabarber wat ouder is, dien je de schil te verwijderen. Bij jonge rabarber is dit niet nodig.

Wanneer je de bladeren en de steelaanzet hebt verwijderd, kun je de stengels in stukken van ongeveer drie centimeter snijden. Was deze stengels zorgvuldig en laat ze uitlekken. Doe de rabarber vervolgens – samen met het water wat nog in de groente zit – in een pan op laag vuur. Houd er rekening mee dat het water snel kan overkoken.

Voeg vervolgens – indien gewenst -  een halve citroenschil toe en een stukje pijpkaneel. Verwarm deze ingrediënten al roerende tot er voldoende vocht van de rabarber vrijkomt. Laat de rabarber in ongeveer 10 minuten op een matig vuur gaar koken.

Als de moes gaar is, kan de suiker erdoorheen geroerd worden. Is de moes nog aan de dunne kant? Meng dan de aardappelmeel met een beetje koud water tot een glad papje. Giet dit al roerend bij de zacht kokende rabarbermoes. Vervolgens moet je net zo lang blijven roeren tot de moes gebonden is.

Serveertip: Je kunt de moes warm of koud serveren. Vergeet hierbij niet de citroenschil en het pijpkaneel te verwijderen.

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Rabarbermoes

Rabarber, de een kookt het, de ander maakt er moes van. Een lekker recept met rabarber.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 30 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: onbekend
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd van de rabarber de steelaanzet en het blad af. Trek van oude rabarber de schil af. Bij jonge rabarber is dit niet nodig.
Snijd de stengels in stukken van ca. 3 centimeter. Was deze zorgvuldig en laat ze even uitlekken. Doe ze met de rest van het aanhangende water in een pan op een laag vuur. Rabarber kan snel overkoken.
Voeg naar eigen keuze citroenschil en pijpkaneel toe.
Verwarm ze al roerende tot er voldoende vocht vrijkomt en laat de rabarber in ca. 10 minuten op een matig vuur gaar koken.
Roer er de suiker door.
Indien de rabarbermoes nog te dun is, meng dan de aardappelmeel met een beetje koud water tot een glad papje en giet dit al roerende bij de zachtkokende rabarbermoes. Blijf roeren tot de moes gebonden is. De moes kan warm of koud worden geserveerd.
Verwijder eventueel citroenschil en pijpkaneel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mirabelle

zegt:
De rabarbermoes kan gewoon worden ingevroren ook al staat er in het recept van niet!
lore hoogwinkel

zegt:
Hallo mensen,
het is een pracht recept , mijn kinderen genieten er groots van, en ik ook!
toen ik klein was hadden wij een moestuin op school, en daar heb ik rabarber leren kennen, en het zelfs alleen gemaakt!
Ieder succes!

florian matthysen gerst

zegt:
Wat een heerlijk seizoensgerecht. Dank voor het delen.
Hans de vos

zegt:
wil zo graag rabarber in mn tuin
mn tuinman heeft het gesnoeid als onkruid
super
bonnie

zegt:
Waarom voeg je tijdens de bereiding van rabarber calcium carbonaat toe
corrie boender

zegt:
Ik heb geleerd om ipv aardappelmeel de hete rabarber door een mengsel van suiker en een geklopt ei te roeren.
Als de aardbeien in de aanbieding zijn, verminder ik de suiker en roer er op het laatst de aardbeien in stukjes doorheen (niet doorkoken), erg lekker.
Hilde Dumont

zegt:
Hallo Florian, bereidingstijd is aangepast zowel voor de voorbereiding en het koken mag je zeker 15 min. rekenen. Groetjes Hilde KookJij
florian

zegt:
Er staat bij de bereidingstijd 4 min.
En in de bereiding staat 10 min.
janneke

zegt:
2 stelen met 4 groene appels
koken 100 gr basterdsuiker en iets kaneel. Erg lekker en sweet.
corrie

zegt:
Kook de laatste minuten ca 250 gr of naar smaak aardbeien mee afhankelijk van de sterkte van de smaak vd aardbeien. Vinden wij een heerlijke combinatie.:p