KookJij

Rabarbermoes

Nieuwsbrief aanmelden

Rabarbermoes

Rabarber, de een kookt het, de ander maakt er moes van. Een lekker recept met rabarber.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 30 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd van de rabarber de steelaanzet en het blad af. Trek van oude rabarber de schil af. Bij jonge rabarber is dit niet nodig.
Snijd de stengels in stukken van ca. 3 centimeter. Was deze zorgvuldig en laat ze even uitlekken. Doe ze met de rest van het aanhangende water in een pan op een laag vuur. Rabarber kan snel overkoken.
Voeg naar eigen keuze citroenschil en pijpkaneel toe.
Verwarm ze al roerende tot er voldoende vocht vrijkomt en laat de rabarber in ca. 10 minuten op een matig vuur gaar koken.
Roer er de suiker door.
Indien de rabarbermoes nog te dun is, meng dan de aardappelmeel met een beetje koud water tot een glad papje en giet dit al roerende bij de zachtkokende rabarbermoes. Blijf roeren tot de moes gebonden is. De moes kan warm of koud worden geserveerd.
Verwijder eventueel citroenschil en pijpkaneel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bonnie

bonnie zegt:
Waarom voeg je tijdens de bereiding van rabarber calcium carbonaat toe
corrie boender

corrie boender zegt:
Ik heb geleerd om ipv aardappelmeel de hete rabarber door een mengsel van suiker en een geklopt ei te roeren.
Als de aardbeien in de aanbieding zijn, verminder ik de suiker en roer er op het laatst de aardbeien in stukjes doorheen (niet doorkoken), erg lekker.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Florian, bereidingstijd is aangepast zowel voor de voorbereiding en het koken mag je zeker 15 min. rekenen. Groetjes Hilde KookJij
florian

florian zegt:
Er staat bij de bereidingstijd 4 min.
En in de bereiding staat 10 min.
janneke

janneke zegt:
2 stelen met 4 groene appels
koken 100 gr basterdsuiker en iets kaneel. Erg lekker en sweet.
corrie

corrie zegt:
Kook de laatste minuten ca 250 gr of naar smaak aardbeien mee afhankelijk van de sterkte van de smaak vd aardbeien. Vinden wij een heerlijke combinatie.:p
Tom

Tom zegt:
@Yvonne
Custard neemt de kalksmaak weg? Rabarber is zuur van oxaalzuur.. en bevat dus geen kalk want kalk reageert met zuur. Om de zure smaak van rabarber te neutraliseren voegt men juist kalk (krijt) toe... custard kan ook gebruikt worden, daar dit ook kalk bevat.

@debor
yoghurt bevat net als de meeste melkproducten wat kalk, en ook dit is een toevoeging aan de moes om de wrange oxaalzuursmaak te neutraliseren.

@Ellen
zie hierboven

@Gast
binden met aardappelmeel is een goede noodoplossing indien men in tijdnood komt, wat langer zachtjes laten doorkoken zodat het dan indampt geeft een beter resultaat (en een volgende keer dus gewoon wat minder water toevoegen)
Janneke

Janneke zegt:
Ik heb kaneelsuiker geprobeerd!geeft een aparte smaak
 Yvonne

Yvonne zegt:
Wat heel lekker zacht van smaak is en ook bindend, is custard daarbij neemt dat ook de kalksmaak weg.
debor

debor zegt:
Volgens mij moet je ook altijd bij rabarber iets van yoghurt of zo eten is mij geleerd v. mijn moeder. Maar het is verder een heel duidelijk recept
;)