KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Rabarbermoes

Rabarber, de een kookt het, de ander maakt er moes van. Een lekker recept met rabarber.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 30 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd van de rabarber de steelaanzet en het blad af. Trek van oude rabarber de schil af. Bij jonge rabarber is dit niet nodig.
Snijd de stengels in stukken van ca. 3 centimeter. Was deze zorgvuldig en laat ze even uitlekken. Doe ze met de rest van het aanhangende water in een pan op een laag vuur. Rabarber kan snel overkoken.
Voeg naar eigen keuze citroenschil en pijpkaneel toe.
Verwarm ze al roerende tot er voldoende vocht vrijkomt en laat de rabarber in ca. 10 minuten op een matig vuur gaar koken.
Roer er de suiker door.
Indien de rabarbermoes nog te dun is, meng dan de aardappelmeel met een beetje koud water tot een glad papje en giet dit al roerende bij de zachtkokende rabarbermoes. Blijf roeren tot de moes gebonden is. De moes kan warm of koud worden geserveerd.
Verwijder eventueel citroenschil en pijpkaneel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mirabelle

Mirabelle zegt:
De rabarbermoes kan gewoon worden ingevroren ookal staat er in het recept van niet!
Mirabelle

Mirabelle zegt:
De rabarbermoes kan gewoon worden ingevroren ookal staat er in het recept van niet!
lore hoogwinkel

lore hoogwinkel zegt:
Hallo mensen,
het is een pracht recept , mijn kinderen genieten er groots van, en ik ook!
toen ik klein was hadden wij een moestuin op school, en daar heb ik rabarber leren kennen, en het zelfs alleen gemaakt!
Ieder succes!

florian matthysen gerst

florian matthysen gerst zegt:
Wat een heerlijk seizoensgerecht. Dank voor het delen.
Hans de vos

Hans de vos zegt:
wil zo graag rabarber in mn tuin
mn tuinman heeft het gesnoeid als onkruid
super
bonnie

bonnie zegt:
Waarom voeg je tijdens de bereiding van rabarber calcium carbonaat toe
corrie boender

corrie boender zegt:
Ik heb geleerd om ipv aardappelmeel de hete rabarber door een mengsel van suiker en een geklopt ei te roeren.
Als de aardbeien in de aanbieding zijn, verminder ik de suiker en roer er op het laatst de aardbeien in stukjes doorheen (niet doorkoken), erg lekker.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Florian, bereidingstijd is aangepast zowel voor de voorbereiding en het koken mag je zeker 15 min. rekenen. Groetjes Hilde KookJij
florian

florian zegt:
Er staat bij de bereidingstijd 4 min.
En in de bereiding staat 10 min.
janneke

janneke zegt:
2 stelen met 4 groene appels
koken 100 gr basterdsuiker en iets kaneel. Erg lekker en sweet.