KookJij

Rabarber soezen

Een heerlijk rabarber soezen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ccr
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rabarber soezen te bereiden

Rabarber room:
Trek haren van de rabarber en snijd de stengels in kleine stukken. Met 50 gr. suiker en weinig water in een paar minuten tot moes koken. Eventueel met allesbinder wat binden.
Uitlekken en afkoelen.
250 ml. slagroom stijf kloppen
2 eetlepels gehakte gember toevoegen. Uitgelekte rabarber toevoegen. Het geheel moet een stevige substantie worden.
Op smaak maken met eventueel nog wat suiker, zout en djahe.
Soezen:
Doe water, boter, en snufje zout in een pan en breng het aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Goed roeren tot een gladde deegbal ontstaat.Roer één voor één de eieren door het beslag en laat en zachte, glanzende massa ontstaan en in lange punten van de lepel valt. Laat het beslag niet te slap worden.
Vul een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit 1,5 cm hoge bergjes op een beboterde bakplaat. Houd een flinke tussenruimte aan. Bestrijk de bovenkanten met losgeklopt eiwit. Bak de soezen in een op 220 °C voorverwarmde oven, gedurende ± 20 minuten tot ze goudbruin en in omvang verdubbeld zijn. Zet de oven uit en haal de soezen eruit. Prik de soezen aan de onderzijde met een scherp mes in.
Zet de soezen terug in de oven en laat de soezen nog 10 minuten in de half geopende oven staan.
Vul de afgekoelde soezen met de rabarberroom
Aardbeien:
Was de aardbeien, maar laat de kroontjes eraan zitten.
Smelt de chocolade au bain marie. Laat enigszins afkoelen. Doop de aardbeien in de lauwwarme chocolade en laat ze uitlekken.
Serveren:
Schik de soesjes met de aardbeien (3 per bord) op een klein bord.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst