KookJij

Quiche met oesterzwammen

Een heerlijk quiche met oesterzwammen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Quiche met oesterzwammen te bereiden

Laat het bladerdeeg zover ontdooien tot het buigzaam is en bekleed hiermee een lage ingevette ronde vorm (24 cm).Leg bakpapier op de bodem en vul hem met een noodvulling.Bak de bodem 20 min.in een voorverwarmde oven (220C).Haal het papier en de noodvulling eruit.Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes.Schil en snipper de ui en de knoflook.Bak de paddestoelen en de ui en knoflook in de boter tot al het vocht van de oesterzwammen is verdampt.Schep het mengsel uit de pan.Bak de bakbacon krullerig en leg de dan op het deeg en verdeel de oesterzwammen,ui en knoflook hierover.Bestrooi het met peper.Leg 75 gram van de geraspte kaas erop.Klop de zure room met de melk los en schenk dit mengsel over de geraspte kaas.Bestrooi daarna de rest van de geraspte kaas erover heen.Zet de vorm in een voorverwarmde oven van 200C en bak de quiche in 20 min.gaar en bruin.
Eet de quiche warm met een salade erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst